divendres, 27 d’abril del 2018

ESTIMEM LA LECTURA!

clic per a veure totes les fotos
Quantes activitats estem realitzant en la SETMANA DEL LLIBRE del col·legi Sant Antoni!
Ací us deixem un recull de xicotetes activitats que hem realitzat, sense deixar de banda els continguts programats, per a fomentar l'estima per la lectura i potenciar aquest important hàbit en l'alumnat.

Els xiquets de 4 anys d'infantil, un any més realitzaren la BIBLIOPATIO: en eixir al pati, per a sorpresa d'ells, hi havia un calaix ple de llibres. Qui volia, els agafava, fullejava, llegia, compartia... tots acabaren amb llibres amb les mans per iniciativa pròpia!
Els tigres de 5 anys, després d'escolar la llegenda del drac de Sant Jordi, realitzaren un treball manual del castell, el drac i Sant Jordi!
Les tortuguetes de 3 anys, continuen amb els CONTACONTES FAMILIARS i, més avant, ja us direm quin conte més bonic els va llegir la mamà de Lluna!

En primària, aquestes activitats estan més centrades en l'expressió oral i la creativitat. Els xiquets de 1r mitjançant L'ARBRE DELS LLIBRES explicaren als companys el llibre que més li agradava. Després, cada xiquet omplia una fulla de l'arbre amb el llibre elegit i una xicoteta opinió amb codi de colors.
2n també va dur els contes a l'aula i, després d'explicar-lo als companys, escrigueren el títol en un globus per tal d'afegir-lo al pallasso lector. Ara ja saben els llibres que han llegit els companys i poden compartir-los!
3r, es convertiren en mestres per un dia i, asseguts en la cadira del professor, ensenyaren, resumiren i justificaren oralment perquè el llibre que havien portat a classe era el millor que havien llegit.
A més, 3r i 4t, s'atreviren a entrar al món de la poesia i, per parelles, realitzaren una LLUVIA DE VERSOS. Una vegada pensat i escrit, sols quedava decorar-ho i poder penjar-ho en classe perquè tots pogueren llegir-ho i, per descomptat, per a donar-li un toc de color i cultura a la classe!
Per últim, els majors de primària, per parelles, inventaren històries i, després, passaren per les classes a llegir-les. Tot un plaer escoltar als nostres futurs escriptors que s'endugueren els merescuts aplaudiments pels seus treballs!

Hi ha encara moltes més activitats que us contarem... i no oblideu, el conte cooperatiu del col·legi Sant Antoni que ja està a punt de ser publicat! QUI TÉ UN LLIBRE, TÉ UN TRESOR!