dimarts, 13 de febrer del 2018

VISITEM EL FERRER

clic per a veure tote les fotos
Els alumnes de 5 anys, continuen gaudint i aprenent amb els tallers d'oficis familiars.

Aquesta setmana hem visitat el taller "Metales Pascual" on, el pare, el iaio i l'oncle de Jose María ens han mostrat i explicat com es treballaven els metalls antigament i com es fa actualment.

Hem vist la "fragua" (lloc on es calfen els metalls per a poder forjar-los) i "l'enclusa" (bloc de ferro on es treballen per a donar-los forma). Ens han fet una llança de ferro, a cop de martell i, també, part d'una reixa.
Hem vist moltes ferramentes, al mateix temps que ens explicaven els seus usos.

Una experiència molt profitosa i emocionant per als alumnes, ja que els ha servit per a conéixer un poc els inicis de l'edat dels metalls, que estem aprenent amb el nostre projecte de la prehistòria.
Al finalitzar la visita, hem rebut un regalet molt especial, una creu de ferro feta amb claus. Ens ha encantat! Estaven desvanits!

Moltes gràcies a la família Pascual. Hem gaudit molt i hem conegut un poc més aquesta professió, que es remunta des de la prehistòria fins a l'actualitat.
I de camí cap a l'escola, i per acabar d'aprofitar el matí, hem parat al mercat, on hem comprat xurros per a esmorzar... Un matí molt complet i divertit.

Ens agrada conéixer el nostre poble!