dilluns, 12 de febrer del 2018

TENIM POLLETS!

clic per a veure totes les fotos
Els nostres alumnes de tercer de primària, aquest trimestre, han aprés quins són els regnes animals i han aprofundit en el regne animal, concretament amb els diferents tipus de ramaderia que hi ha.

Quan ens vam reunir per tal de programar aquest projecte, mirant el nostre currículum "La ramaderia, estudi i cria d'espècies a l'aula/laboratori/hort", vam pensar en criar gallines a l'aula.

Per tal de dur a terme aquest projecte experimental, demanarem l'ajuda de persones expertes. Per tant, ens posarem en contacte amb Garri, exalumne del nostre col·legi, el qual ens ha ajudat molt i ens ha resolt tots els dubtes que anaven sorgint-nos, a més d'orientar-nos en tot moment.


Hem tingut a l'aula la incubadora amb 17 ous fecundats de tres tipus de gallina. Vam penjar a l'aula un mural on hi havia una imatge de com anava formant-se el pollet dia a dia. Aquest mural, els creava molta curiositat per saber com estarien els nostres ous.
Al cap de 15 dies, amb una llum especial, vam poder veure en quins ous hi havia pollet i en quins no, fent així una xicoteta neteja a la incubadora.
Ens quedarem amb 13. Després d'una llarga espera, arribà el dia 21. Eixe dia vam arribar a classe i ja hi havia dos pollets dins de la incubadora i altres que estaven picant l'ou per tal d'eixir.
Va ser un matí molt mogut, pendent dels ous. Durant dos dies més, eixiren els pollets, un total de 10. Els hem tingut a classe uns dies amb les respectives cures que necessiten quan naixen. A més, els nostres companys del centre van poder visitar-los, ja que ens feia molta il·lusió que ho pogueren veure!

Després d'uns dies, des de l'assignatura "Arts&Crafts", Carla, va proposar fer un dibuix dels pollets, i per a poder-ho dibuixar el més real possible, van fer un gran cercle i van ficar els pollets dins. Podeu veure a les fotos!

Volem agrair a Garri tota la seua ajuda, assessorament i paciència que ha tingut amb nosaltres per tal de poder fer realitat aquest projecte.
HA SIGUT UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE TANT PER ALS XIQUETS COM PER ALS PROFESSORS!