dilluns, 6 de novembre del 2017

EXCURSIÓ MARJAL

clic per a veure totes les fotos
El passat dimarts 31 d'octubre, les classes de 5t i 6t, vam fer una eixida en bicicleta a la Marjal de Pego-Oliva.

Amb l'ajuda de la Policia Local de Pego (aprofitem per a donar-los les gràcies per ajudar-nos) vam anar des del col·legi fins al peu de la Muntanyeta Verda. Allí ens esperaven els guies del Parc Natural.

Vam deixar les bicis al cim de la Muntanyeta, ens vam separar en dos grups i ens van explicar que el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva és una zona humida situada entre les províncies de València i Alacant, amb una extensió de 1.253 hectàrees. Es troba en el centre de la ferradura muntanyosa formada per les serres de Mostalla, Migdia i Segària.
Les seues principals característiques són una gran biodiversitat i l'excel·lent qualitat de les seues aigües, així com la seua quantitat. Hi ha dos rius principals que recorren la marjal: el Bullent o Vedat, en la part nord, i el Racons o Molinell, en la sud. A més, trobem nombrosos afluents i brolladors, coneguts aquests últims en la zona amb el nom de "ullals".
Es va declarar la zona Parc Natural l'any 1994. A més, donada la seua gran rellevància, també està inclosa aquesta marjal en el Conveni Ramsar (1971) de protecció mundial de zones humides, es troba dins de la xarxa Natura 2000 de la UE i també és zona d'especial protecció per a les aus (zona ZEPA).
Vam poder comprovar in situ allò que vam veure en classe.

Al final del matí, quan ja tornàvem cap a casa vam tindre un xicotet accident (res greu, per sort) i moltes rodes punxades. Tot i això, vam passar un dia genial al bell mig de la natura, un Parc Natural que tenim tan a prop i no coneixem massa... Ací teniu unes fotos!