dimarts, 14 de novembre del 2017

ENSENYEM EL PORTFOLIO A LES FAMÍLIES

Ahir va ser un dia gran per al nostre col·legi. Les aules es van omplir de pares, mares i familiars i, els nostres alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de primària, es van convertir en els mestres!

Com bé sabeu, hem eliminat els llibres des de 1r de primària fins a 4t. Treballem mitjançant el portfolio i, ahir, era el gran dia perquè les famílies vingueren a veure tot el que hem treballat i hem aprés.
Quatre cursos treballant una mateixa temàtica: UN MÓN ON CABEM TOTS. Complementant-se majors amb menuts, decorant un mateix corredor amb allò que estan investigant... i tot això, ells, autèntics protagonistes d'aquest aprenentatge havien d'ensenyar-ho i explicar-ho a les persones que més estimen: els seus familiars.

És un goig grandíssim per a nosaltres com a docents veure als pares implicar-se tantíssim, confiar amb nosaltres per a dur a terme metodologies tan innovadores i, per descomptat, veure la il·lusió dels nostres alumnes esperant poder demostrar tot allò que saben.

Per a nosaltres no hi ha millor forma de preparar-nos per al futur: Treballar amb gust de fer-ho bé, investigar en casa tot allò que et resulta curiós, treball individual combinat amb treball cooperatiu, exposar els teus coneixements de forma oral i controlada a altra gent, responsabilitat del teu resultat final... i divertir-se fent-ho, sobretot això, aprendre passant-ho bé i per gust de fer-ho.

GRÀCIES A TOTS ELS QUE VAU PODER VINDRE I, ALS QUE NO, ESPEREM QUE LA PRÒXIMA VEGADA SÍ PUGUEM COINCIDIR!