dilluns, 30 de març del 2015

VIATGE DE QUART D'ESO A ASSIS.

Convivència Assís-Roma (divendres 20 de març-dissabte 28 de març)
Després de moltíssimes hores de viatge i una parada a Barcelona i una altra a Pisa, per fi arribem a Assís. En arribar a la casa, ens organitzem i ens posem a treballar de valent. Quan acabem, comencem a conéixer el poble on va nàixer i viure Sant Francesc. Primer visitem La Roca Majore, la seu de San Rufino i la Plaça Major. En abaixar a la casa i després de sopar, ens anem de cap al llit. De bon matí i més prompte del previst, Óscar amb la seua guitarra ens desperta a tots amb la cançó “Alegre la mañana que nos habla de ti”. A les nou del matí celebrem la missa i tot seguit ens anem a visitar la casa natalícia de Sant Francesc i l’església de Santa Maria la Major. Per la vesprada baixem a Sant Damián, la primera capelleta que va reparar Sant Francesc. Allí visitem les dependències que utilitzaven Santa Clara i les seues germanes i la basílica de Santa Clara. Per rematar el dia, un partit Madrid-Barça que no van voler perdre’s la majoria dels aficionats a aquest esport.

El dilluns com que les previsions de pluja no es complixen, pugem al Ermitori de Les Càrcels, un paratge molt bonic on Sant Francesc i els seus germans es retiraven a orar enmig de la natura i el silenci. Preparem entrepans i passem el dia allí. La majoria pugem i baixem caminant i acabem esgotats, però contents d’haver suportat el cansanci.

L’endemà dimarts visitem la basílica de la mare de Déu del Àngels, on es troba la Porciúncula i per la vesprada la basílica de Sant Francesc on es troba la seua tomba. Allí en una capelleta, Àngel fa la imposició de les taus.

El dimecres eixim d’Assís plovent i arribem a Roma diluviant. Dinem a una pizzeria del Trastevere i malgrat la pluja, visitem les Catacumbes i la basílica de Sant Pau Extramurs. Amb paraigües i ben arremullats, passegem per Roma i anem al Panteó, a la plaça Navona i a la Fontana de Trevi. L’endemà, per sort no plou i ens anem al Castell de Sant Angelo, al Vaticà i al Coliseu. Aprofitem el bon dia per donar un temps lliure i comprar algun record de Roma. Passegem per la plaça d’Espanya i pels carrers del voltant. I com no, tastem els gelats italians!

El divendres ens acomiadem de Roma i eixim cap a Florència. Passem el dia allí, caminem pel famós Ponte Vecchio, visitem el Duomo i el David de Miguel Angel. Cap a les 8h pugem a l’autobús i iniciem el viatge de tornada a casa que s’allargarà fins el dissabte per la vesprada.

Ara ja des de casa podem dir que ha estat una experiència que mai oblidarem!